Cognimove is een behandelmethode gericht op het verminderen van (onzichtbare) klachten die zijn ontstaan na een hersenschudding, whiplash (associated disorder) of hersenletsel ontstaan door een andere oorzaak.

Neurologische onderzoeken laten zien dat het brein zich gedurende je leven kan ontwikkelen en aanpassen. Dit noemen we ‘neuroplasticiteit’.

De behandelmethode is gericht op de neuroplasticiteit van het brein. Door de cognitieve training in combinatie met beweging worden nieuwe verbindingen gelegd, ook wel neurovasculaire koppeling genoemd.

4 daags behandeltraject in Almelo

Door middel van een 4 daagse traject streven we naar het vergroten van je belastbaarheid, vermindering van de zintuiglijke overprikkeling en hierdoor verbetering van de cognitieve functies. Onder cognitieve functies wordt verstaan het geheugen, focus en aandacht, snelheid van informatieverwerking en executieve functies. Deze functies zijn nodig voor het uitvoeren van alle dagelijkse activiteiten.

De onzichtbare klachten hebben op waarneembaar niveau klachten veroorzaakt op fysiek, sociaal, cognitief en visueel gebied. Door de aandacht te leggen op het gehele systeem tijdens deze 4 dagen behandelen we holistisch. We kijken niet specifiek naar de klachten, maar naar het lichaam en de geest in haar totaliteit. Vandaar dat de behandeling zich richt op meerdere aspecten. Deze gebieden hebben te maken met activatie d.m.v. interval, cognitieve en bewegingstherapie, educatie, coaching, ontspanning en voeding.

Naast bovenstaande training kunnen er ook andere aspecten aan bod komen in de behandeling. Hierbij wordt samengewerkt met andere disciplines. Te denken valt aan massage, begeleiding bij voeding, fysiotherapie of een orthoptist.

Tijdens een intake wordt jouw hulpvraag besproken en richting gegeven aan het behandelplan. Afhankelijk hiervan wordt er samen gekeken of een de 4 daagse behandeling een effectieve en passende aanpak is voor jouw klachten.

Door jouw klachten vanuit een brede holistische visie te bekijken bereik je meer herstel.

Recensie van een deelnemer

Eind januari heb ik deelgenomen aan een 4- daagse training bij Cognimove. Voor mij een strohalm omdat ik al zoveel geprobeerd had met niet het resultaat dat ik graag wilde.
Zoals veel lotgenoten met mij weten, …. is het niveau waarin Nederland acteert,…. “Acceptatie, berusting, leren leven met…., leer te omarmen wat je nog wel kunt” enz enz enz. (….heel eerlijk….??  Ik kan die uitspraak niet meer horen.)
Dit voelde voor mij nog steeds als onacceptabel!!!  Omdat ik wist dat er meer uit te halen viel. Cognimove werkt volgens hetzelfde principe als de inmiddels bekende Cfx-methode uit Utah, Amerika.
Ik heb 4 pittige dagen getraind bij Cognimove en geleerd hoe ik mijn brein weer “aan” kan zetten. Hoe mijn brein opnieuw zaken aan te leren zijn. Een super ervaring. En soms met zulke simpele oefeningetjes… écht geen hogere wiskunde, maar logisch. Be grijpbaar, geen hocus pocus. Maar prachtig onderbouwt. Ook zeker vanuit de professionele medische onderbouwing die nodig is om dit zo toe te passen.
Door de ontzettend lieve en professionele aanpak van Caroline Edelbroek en Ruud Greve heb ik in deze korte periode al zoveel progressie gemaakt. Mijn belastbaarheid is enorm toegenomen. Ik kan lawaai weer filteren, weer focussen en gewoon “helder”  in mijn hoofd.
Dat is een heerlijk gevoel! Helderheid in je hoofd!!
Eindelijk kan ik gewoon de radio weer eens aanzetten op mijn favoriete station.☺
Ik kan iedereen aanraden die op zoek is, om eens kennis te maken met Cognimove.